Turkije??????????
Door: Angelique
Blijf op de hoogte en volg Angelique
24 Mei 2007 | Griekenland, Athene
Heb me toch weer wat mee gemaakt. Vorige week maandag heeft de brandweer besloten om maar even te gaan ivm een beter pensioen. Nou prima natuurlijk, maar niet op mijn aankomst en vertrekdag aub. Wat doen ze..........jawel hoor, ze staken op dinsdag. Gelukkig dat Transavia ons op tijd ( maandagavond 23.00 uur ) liet weten dat ze de volgende dag op Izmir ( Turkije ) gingen vliegen. Op zich natuurlijk geen probleem, maar ja ik stond wel met 70 vertrekkende en 102 aankomende gasten te koekeloeren. Samen met de andere touroperators, zijn we dus tot diep in de nacht ( ong. tot 3 uur )bezig geweest met het zoeken naar vervoer in Turkije. Er moest een boot gecharterd worden en natuurlijk bussen om de mensen van Izmir naar de haven van Kusadasi te brengen. Uiteindelijk is dit allemaal gelukt en kon ik rond 3 uur gaan slapen......dacht ik! Heb nog verschillende telefoontjes vanuit Nederland gekregen om te vertellen dat de vluchten verlaat waren en dus niet om 09.40, maar om een uur of 2 's middags aankwamen. Heb die nacht uiteindelijk een uurtje of 2 geslapen, want om 7 uur moest ik bij het eerste hotel staan om de mensen te vertellen dat we op excursie naar Turkije gingen. Gelukkig vonden de gasten het niet zo'n probleem, aangezien het toch goed weer was. De manager hier vond dat ik maar mee moest op de boot, aangezien ik dat wel af kon handelen daar. Geen probleem, ik als rasechte bootvrouw ging natuurlijk graag mee. In Turkijke aangekomen, moesten we allemaal door de douane en eigenlijk 10 euro visumkosten betalen. Ook dit hebben we geregeld dat het niet nodig was en alles op een collectieve rekening kwam te staan en naar Transavia gestuurd werd. Vanuit de haven van Kusadasi ( ongeveer anderhalf uur varen vanaf Samos ) zijn we met de bussen naar Kusadasi gegaan. Daar aangekomen konden de mensen dan eindelijk inchecken. Net toen mijn concollega's en ik dachten dat we eindelijk wat konden gaan eten, kregen we te horen dat de vluchten vanuit AMS al geland waren. Wij naar beneden rennen en de aankomende gasten verwelkomd. Was wel even raar om in Izmir te staan en niet op Samos. Nadat alle mensen in de bus zaten moest ik paspoorten gaan verzamelen, aangezien alle gegevens door moeten worden gegeven aan de douane. Mensen zijn hier natuurlijk niet zo blij mee, maar het ging niet anders. Ik kon af en toe wel een beetje snibbig reageren, maar ook ik was moe. Heb de gasten uitgelegd wat de situatie was en dat wij ons best voor hun gedaan hadden. Gelukkig begrepen de meeste mensen het wel. Nu komt het........ We moesten natuurlijk ook nog met de boot terug naar Samos. Eerst heb ik in de haven van Kusadasi 102 paspoorten staan uitdelen ( voelde me net een marktkoopvrouw ) en daarna kon iedereen naar de boot. Aangezien we iets meer gasten hadden ( totaal van alle touroperators ) dan op de heenreis en de zee niet zo rustig was als op de heenreis werd besloten om een 2e boot in te zetten. Er zaten 200 personen op de 1e boot met koffers en nog eens 80 ( waaronder ik ) op de 2e boot. Eenmaal de haven uit, begon het gesodemieter. We hadden golven van wel 2,5 meter hoog en de boot klapte alle kanten uit. Ik als rasechte bootvrouw ( NOT ) heb doodsangsten uitgestaan. Van de 80 gasten op mijn boot waren er ongeveer 70 ziek. Ik zat boven bij de kapitein, want de rest van de crew had al gezien hoe ik er aan was. Was gelukkig niet ziek, maar vind het gewoon doodeng. Die kapitein heeft zich kapot gelachen om mijn reacties. Ik zag de golven natuurlijk aankomen, dus de kreetjes die uit mijn mond kwamen waren niet van de lucht :). Gelukkig kwamen we dan uiteindelijk na twee en een half uur!!!! aan op Samos. Rond 23.00 uur 's avonds was dan eindelijk iedereen in het hotel. Jullie begrijpen dat ik zelf ook helemaal op mijn tandvlees liep. Gelukkig waren de meeste mensen erg tevreden over de geboden service en vonden ze dat we erg ons best hadden gedaan. Helaas was ik de rest van de week erg kapot en heb nog niet echt kunnen bijslapen. Voor mijn bezoek was dat natuurlijk niet echt gezellig, maar ja dit heb ik ook niet kunnen voorzien.
Tot zover mijn Turkije avontuur. Jullie zullen wel denken, die gaat nu echt nooit meer op een boot :). TOCH WEL!!!! Ben vandaag geheel vrijwillig, zonder dwang op mijn vrije dag op de draagvleugelboot naar Patmos gestapt. Dit ging er een stuk rustiger aan toe overigens. Op Patmos heb ik lekker de hele dag van de zon en de terrasjes genoten. Ben nu net terug en heb echt weer even energie getankt. Morgen kan ik er weer helemaal tegenaan voor de nieuwe gasten.
Ik probeer zo snel mogelijk nieuwe foto's te plaatsen, maar fotoruimte is nog maar beperkt. Tante Jeanny als je tijd hebt :).
Ik ga nu lekker naar huis, verder met Prison Break kijken. Ik hou jullie op de hoogte van mijn verdere avonturen.
Tot snel.
Dikke pakkerd Angel ( zoals ze me hier allemaal noemen ).
24 Mei 2007 - 17:05
Chrissy & Fam!:
Heej Ang!! Leuk om je avonturen te lezen! Hier is niet zoveel nieuws. Marien heeft zijn P gehaald en ik ben afgestudeerd en kan 21 juni mijn diploma gaan halen!! :)Verder was het Boshoven beach party geslaagd! Jan was de lekkerste van VC Boshoven!! ;) Hij heeft een heel mooi schirt gekregen, met als opdruk de lekkerste 1. De meeste mensen hadden nl op hem gestemd. De rest van de uitslagen komen nog op vcboshoven.nl als ik me niet vergis dus kun je ff kijken als je wilt. Verder is het hier rustig en doen we stil aan. Het weer weet nog niet goed wat hij wil, ma vandaag wast heerlijk weer!! We horen graag snel weer wat van je nieuwe avonturen en je gesteldheid! Khoorde dat je al wat leuke mannen tegen gekomen was dus amuseer je!! We contacten!! X Chrissy!!
P.s. Groetjes van de rest van Voets -
24 Mei 2007 - 17:20
Ron:
Haaa dich,
Det waas dus de Titanic in bijna live-versie met matroos "Angel" bij het roer.
Het is wel iets om meegemaakt hebben :(
Verder weinig tot niks going on in Wieert voor zover ik weer dan.
Vae buurten nog waal us. Garoeten en tot deej anger daag.
X (det waas nog dae van Vasteloavundj).
Ron -
24 Mei 2007 - 17:21
Ron:
Haaa dich,
Det waas dus de Titanic in bijna live-versie met matroos "Angel" bij het roer.
Het is wel iets om meegemaakt hebben :(
Verder weinig tot niks going on in Wieert voor zover ik weer dan.
Vae buurten nog waal us. Garoeten en tot deej anger daag.
X (det waas nog dae van Vasteloavundj).
Ron -
25 Mei 2007 - 08:46
Janneke:
Zo wat een verhaal zeg! Je maakt nog eens wat mee!
Toevallig zat ik die week in Corfu, Parga en Lefkas voor mijn 1e studiereis en.. ik had ook schitterend weer terwijl het hier in Nederland regende, regende, regende!! Heerlijk dus!
Werk ze nog!
Groetjes Janneke -
27 Mei 2007 - 08:47
Rosan:
Ha nicht, ben blij dat je het overleefd hebt en wij weten nu dat het vanaf Izmir ook goed te doen is. Je mag blij zijn dat je er met neven en nichten weekend niet bij bent, dan had je je helemaal kunnen uitleven als zeevrouw!! We denken dat het een last-minute wordt. Ik heb een goedkope vlucht gevonden 990 euri voor ons vieren, maar dan ook alleen vlucht!! Het weer hier is Kortom Uitermate Teleurstellend. Maar we houden moed dat dit weer kortstondig is. Van iedereen een knuffel en hou je taai. -
27 Mei 2007 - 13:09
Henny:
Ja, Anni dat zijn de minder leuke kanten van het reisleiderschap...ha,ha. Maar je hebt je er weer super doorheen geslagen en ik had ook niets anders van je verwacht :-) Maar dan is zo'n dagje Patmos toch weer een lekker toetje...!Hier alles z'n gangetje; ik werk nog steeds 60 uur, dus het gaat lekker!
groetjes van ons! -
27 Mei 2007 - 17:21
Marianne:
ha angel, leuke naam trouwens. fijn te horen dat alles goed gaat. hier ook. weinig nieuws. groetjes mama. -
05 Juni 2007 - 11:09
Mama:
hallo, is je computer weer gemaakt? groetjes en succes.liefs mama x