Hoera Bulgarije
Door: Angelique
Blijf op de hoogte en volg Angelique
17 Mei 2006 | Bulgarije, Sofia
Veel leesplezier.
Ha Bob,
Speciaal voor jou een kort bericht: Alles gaat goed met mij en ben goed aangekomen. Ik zie je wel verschijnen hier in Bulgarije ha ha ha.
Groetjes Angelique
Hallo allemaal,
Vanaf vandaag kunnen jullie mij weer volgen vanaf mijn nieuwe bestemming en wel Bulgarije. Mijn standplaats is Zonnestrand en daarbij doe ik ook nog Duni en Sozopol. Zelf woon ik in Sveti Vlas, wat op ongeveer 4 km van Zonnestrand af ligt. Daar heb ik een appartement, of eigenlijk een studio, met een geweldig uitzicht. Als ik op mijn balkon zit, kijk ik zo over Zonnestrand en Nessebar uit. Helaas heb ik geen keuken in mijn appartement, maar zoals jullie wellicht weten, ben ik toch geen keukenprinses, dus geen ramp. Het appartement is niet te vergelijken met wat ik had op Malta, maar ja het hele land is niet te vergelijken. Ik moet dus even een stapje terug doen. Psychologisch is me dit al wel gelukt en heb het appartementje redelijk naar mijn eigen smaak ingericht met de spullen die ik had. Foto's staan weer op het kastje en de oranje spullen voor het wk zijn ook gereed voor gebruik.
Ik zal jullie even iets vertellen over Zonnestrand, zodat jullie een beetje een induk krijgen. Ik kan helaas geen foto's plaatsen, want mijn fotoboek is VOL! Zonnestrand is eigenlijk een langgerekte plaats die loopt van Nessebar tot aan Elenite. Totaal is dat ongeveer 10 km. De boulevard van Zonnestrand zelf is ongeveer 7 km lang. Winkeltjes en restaurantjes genoeg dus. Het srand is geweldig. Het ligt voor de hele plaats en is bijna overal openbaar, dus plaats genoeg voor iedereen. Zonnestrand is een toeristische plaats, waar geen Bulgaren wonen. Vanaf Juni kom je de plaats ook niet meer in zonder pasje. Gelukkig krijg ik wel zo'n pasje, dus ik kan met de auto overal komen. Nessebar is weer een ander verhaal. Oud Nessebar staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco en dit is dus nog een typisch Bulgaars plaatsje. Hier mag niets meer gebouwd worden en blijft dus lekker authentiek. Hier vind je dan ook de vele visrestaurantjes en de goedkope winkeltjes. Elenite is eigenlijk een plaats gebouwd rondom het Elenite Holiday Complex. Ook hier is weinig authentieks te vinden, net zoals in Zonnestrand. Al met al ga ik het hier wel redden. Ik heb het gevoel dat ik er een leuk, maar druk seizoen ga beleven.
Helaas zijn er ook minder leuke kanten aan de toeristische gebieden en dat heb ik al mee moen maken ( ondanks dat ik officieel nog niet aan het werk ben ). Kreeg maandag al meteen een telefoontje van een reisburo uit Limburg, dat gasten van un bestolen waren op straat met geld wisselen en dat ze accuut naar huis wilden ( dit was ongeveer 2 uur nadat ze aangekomen waren ). In de bus is door mijn vervanger gezegd dat gasten alleen bij de bank en in de hotel moeten wisselen, aangezien bij de wisselkantoortjes op straat vaak vals geld wordt gegeven. Ook al hebben deze kantoortjes vaak een iets betere wisselkoers. Gasten zijn dus eigenwijs geweest en hebben toch bij zo'n kantoortje gewisseld en zijn voor 150 euro opgelicht geworden. Gasten wilden mijn vervanger beschuldigen dat ie het niet gezegd had, maar toevallig wisten wij van andere gasten in dezelfde bus, dat hij het wel gezegd had. Ik ben dus met mijn vervanger mee gegaan naar het hotel van deze mensen en heb ze direct de mond gesnoerd. Uiteindelijk gaven ze toe, dat ze zelf de fout gemaakt hadden en dat dat dom van hen was. Ze hebben nu geleerd van hun fout en gaan voortaan bij de bank wisselen. Helaas komt dit vaker voor. Als je je dus nog eens afvraagt hoe een Bulgaar aan zo'n dikke BMW komt, dan zijn dat vaak eigenaren van zo'n kantoortje, want een gemiddelde Bulgaar verdient 150 tot 200 euro in de maand. De maffia tiert hier welig.
Het voordeel voor ons dat de bulgaren zo weinig verdienen, is dat het hier natuurlijk allemaal wel spotgoedkoop is. Een colaatje voor 40 cent en een goede biefstuk voor 7,50, dat vind je bij ons natuurlijk niet meer. Nepkleding is hier ook overal te krijgen en bijna niet van echt te onderscheiden. Alleen de prijs is anders. Een leuk truitje van Diesel is al te krijgen voor 5 euro en een paar schoenen van Puma voor 10 euro. Mij hoor je niet klagen!
Over het weer valt ook niet te klagen. Het is beter dan ze voorspelt hadden en overdag klimt de temperatuur tot ongeveer 25 graden. 's nachts koelt het wel af tot ongeveer 15 graden, dus 's avonds is een vest echt wel nodig. Vanaf begin juni blijft de temperatuur ook 's avonds aangenaam.
Mijn visum is nog steeds niet in orde, dus waarschijnlijk zal ik een deel van jullie snel weer zien, als ik het visum in Nederland ga ophalen. Voor diegene die ik niet zie, die moeten het hiermee doen. Niet getreurd, het is niet zo'n lang seizoen, dus ergens begin of half oktober ben ik weer terug.
Ik hoop dat jullie hier weer een beetje mee vooruit kunnen en zodra ik weer spannende verhalen heb, schrijf ik ze op.
Veel liefs Angelique
17 Mei 2006 - 21:21
Rosan:
Ha die nicht, blij te horen dat het je allemaal goed bevalt. Nou ik ben benieuwd wanneer we je weer zien, want nou dat korte seizoen vinden we toch al lang genoeg!
Een dikke kus van de kids en ja echt waar ik ben twee en ik zeg nu altijd NEE!!! -
18 Mei 2006 - 07:41
Bob:
Scitterend bericht, zeker dat verhaal van de maffia. Wellicht als je het slim speelt rijd je half oktober met een BMW terug. Groetjes neef Bob en veel succes/plezier daar. Hoe zit het met het Bulgaars schoon, kunnen de Bulgaren tippen aan de Maltezers? -
18 Mei 2006 - 19:43
Mama:
hallo ,ja wij weten hoe mooi bulgarije is. jammer dat we er dit keer niet komen, maar je weet maar nooit. heel veel lieve groetjes,en tot hoors. -
19 Mei 2006 - 11:35
Ria:
Kom je visum ophalen rond 13 juli dan heb je gelijk een feestje
Amuseer je liefs van ons
Ria -
20 Mei 2006 - 18:14
Jeanny:
Lieve Angelique, Als eerste gecondoleerd met het verlies van je Oma Bep. Sterkte. Dat verandert nu alweer je probleem met je visum, want nu kom je even terug heb ik begrepen. Als je maar niet echt in de problemen komt nu je documenten niet in orde zijn. Uit je verhaal te lezen is het er mooi, zonnig goedkoop en heb je je draai alweer gevonden. En bovendien eigen baas! Dat het een druk seizoen wordt is alleen maar fijn voor je a. dan gaat de tijd snel en b. verveel je je niet. En als het er toch duurder is dan gedacht: c. kun je ook geen geld uitgeven. Het is de eerste keer dat ik na een week weer aan de pc zit omdat ik ziek ben (Meniere-aanval) dus ik laat het hier ook bij. Hou je taai. Groetjes. -
23 Mei 2006 - 17:45
Jacq Aan Ralf:
ik weet niet of je angelique kent of dat dit spam is maar indien optie 2 aan de orde is zou ik zeggen: verkoop je pc en ga wieberen. jezus.. heb je lege schedel ofzo.. -
24 Mei 2006 - 14:27
Cindy:
Hoi Angelique!
Wat een verhaal! Ik hoop natuurlijk dat je het in Bulgarije goed naar je zin krijgt. Erg leuk om je verhalen te lezen.
Wij zijn aan het af tellen naar 9 juni als Hans en ik gaan trouwen... Het begint nu dus wel op te schieten. De laatste dingen kunnen afgehandeld worden en dan nog duimen voor goed weer. Hou je goed en werk ze!
groetjes Cindy -
24 Mei 2006 - 14:30
Mama:
hallo meisje,
gaat het nu weer met je?
dat was even slikken he?
ga nu maar genieten van het mooie weer en ,als het moet ook nog wat werken. wij hebben niet zo'n mooi weer hier. lesley is geslaagd, voor zijn praktijk examen koken! het eten was voortreffelijk.nu nog zijn theorie. nou angie, heel veel sterkte en tot hoors. liefs,kus,mama. -
25 Mei 2006 - 12:06
Chantal En Loek:
Ha Annie,
fijn om te lezen dat het je goed bevalt. Ik zal deze site regelmatig bijhouden. Leuk om te lezen en ik(Chantal) steek er ook nog wat van op. Tot schrijfs, groetjes Chantal en Loek -
01 Juni 2006 - 08:02
Elles:
he die annie, je hebt wel meteen de vuurdoop gehad zo te lezen, maar jou kennende was dit een piece of cake (hihi) Jammer dat wij al op vakantie geweest zijn anders waren we zeker naar Bulgarije gekomen. Misschien iets voor volgend jaar. dus als je nog een leuke acco vind laat het me dan maar weten. Ik kijk weer uit naar je verhalen. Groetjes uit het koude en regenachtige Nederland Elles (en de rest van de fam.)