De laatste dag......
Door: Angelique
Blijf op de hoogte en volg Angelique
25 Oktober 2005 | Malta, Valletta
Natuurlijk was het erg leuk om ze na 7 maanden weer te zien. We hebben een hele leuke week gehad en vanalles gedaan en gezien. Zondag hebben we ( lees Joseph en ik ) ze van het vliegveld gehaald en zijn we op ons gemak naar huis gereden. Hier hebben we natuurlijk even lekker bij gekletst en kon ik genieten van de overheerlijke speculaas en chocolade muizen die ze mee hadden genomen. Na lekker te hebben bij gekletst zijn we richting St. Julians gereden om de bowlingbaan te reserveren en hebben we lekker bij paparazzi gegeten. Na het eten zijn we richting de bowling gegaan en hebben we ons in het zweet gewerkt. Helaas waren mama en ik niet goed genoeg om papa te kunnen verslaan, maar we hebben wel een leuke avond gehad. Uiteindelijk zijn we moe maar voldaan rond 23.00 uur terug naar Bugibba gereden. Gelukkig heeft papa niet mijn rijbewijs afgenomen ( waar ik wel bang voor was, met mijn rijstijl hier ha ha ha ). Maandag was het weer vroeg op, want Angeliqueje was jarig. Ze heeft de geweldige leeftijd van 23 ( ha ha ha I wish ) bereikt. tijd om de cadeaus uit te pakken. Van papa, mama en ome Louis heb een geweldige draagbare dvd speler gekregen. Gelukkig kan ik in de winter dan endelijk eens een filmpje kijken hier ( want ik spreek nog steeds geen maltees of italiaans ). Uiteraard waren er ook kaarten meegegeven aan pa en ma en daar wil ik diegene voor bedanken. Ook diegene die mij een sms of een bericht via deze site hebben gestuurd bedankt!!! Vandaag zou ik ze meenemen naar Valletta om ze onze mooie hoofdstad te laten zien. Hier hebben Papa en Mama de Malta Experience bekeken en ze weten nu ales over de geschiedenis van Malta ( net zoals Tante Ria en Tante Helene ). Hier hebben we even gezellig wat gedronken en kreeg ik nog een wijnje aangeboden van een van de chauffeurs waar wij mee samen werken. Julie weten dat ik normaal gesproken overdag niet drink :), maar dit was een uitzondering omdat ik jarig was. Na de Mlata Experience te hebben gezien, zijn we nog even door Valletta gelopen en om 15.00 uur was het tijd om terug te gaan naar Bugibba. Ondanks mijn verjaardag heb ik toch even zelf de bezoekuren gedaan ( was maar 1 uur hoor ).
's Avonds was het dan tijd om mijn verjaardag te gaan vieren. We hadden afgesproken met Manou en Jacqueline in Senglea om een terrasje te gaan pikken. Helaas was er maar 1 terras open, maar dat mocht de pret niet drukken. Hier heb ik een geweldig cadeau van Jacqueline gekregen namelijk een doos met allemaal uitspraken die we in deze zomer gedaan hebben en een 5 rittenkaart voor de zonnebank ( om mijn geweldig bruine kleur ahum te behouden ) in de winter. Na 2 ( of 3 ? ik weet het niet meer) flessen wijn, zijn we richting Lija gereden en hebben we een klein wijnbarretje gevonden ( dankzij de hulp van Bruce ). Hier zijn we verder gegaan met het nuttigen van alkohol. Ik wilde dus de wijn betalen, maar dat mocht dus niet. Uiteindelijk zijn er volgens de berekening van Jacqueline en mij nog 5 flessen wijn door heen gegaan. Jullie kunnen je voorstellen dat ik niet geheel helder meer was. Uiteindelijk vonden we het dan toch tijd om naar huis te gaan, aangezien het dinsdag weer vroeg dag was. Papa en Mama zouden namelijk op excursie gaan naar de blauwe grot en als afsluiter een wijnproeverij ( ik heb het niet van een vreemde zien jullie wel :) )! Nou, die dinsdag was niet de makkelijkste om mijn bed uit te komen en ik moest nog gaan werken ook nog. Gelukkig had ik alleen maar bezoekuren en hoefde ik maar even naar kantoor. Na terug te zijn gekomen van kantoor ben ik dan ook meteen mijn bed weer ingedoken. Ik had nog de hoop dat ik voor papa en mama thuis kwamen, wakker zou zijn, maar ze stonden al om 16.00 uur langs mijn bed. Toen ben ik maar opgestaan en hebben we ervaringen ( ha ha ) van vandaag uitgewisseld. 's Avonds zijn we heerlijk bij de Mongolian BBQ wezen eten en daarna hebben we nog even een terrasje gepikt ( Ria en Helene weten wel welk terrasje dat is ). Helaas was het er niet meer zo druk, maar ja als je de dj bekeek, snapte je ook meteen waarom ( rechter oog, linker broekzak ). Daarna was het vrij snel tijd om weer naar bed te gaan. Op woensdag zijn we naar Mdina, Mosta en Ta'Qali geweest. In Mosta hebben we de kerk bekeken, in Ta'Qali verschillende winkeltjes en de glasblazerij bekeken en in Mdina "heerlijk" geslenterd en op een terras gezeten. Papa en ik zijn niet gemaakt voor slenteren en mama heeft dan ook regelmatig moeten zeggen dat we langzamer moesten lopen. 's Avonds moest ik nog naar de luchthaven toe, dus hebben papa en mama het rijk voor zich alleen gehad. Volgens mij zijn ze de avond wel goed doorgekomen zonder mij.
Donderdags moest ik weer gewoon werken, dus had ik een volle dag. Eerst 's ochtends naar mellieha voor de welkomstbijeenkomst daar en daarna naar kantoor. Hier was weinig te beleven, dus maar weer op naar Bugibba. daar zaten pap en mam op het terras, net te doen of ze vakantie hadden, dus ik er natuurlijk maar bij gaan zitten ( in mijn apenpakje ). Aangezien ik nog niets gegeten had en bijna van de stoel af viel van de honger, zijn we maar even en heerlijke omelet gaan eten bij Vinnie's ( San en Arn jullie weten wel waar dat is ). Daarna moest ik helaas weer naar Mellieha voor een welkomstbijeenkomst en de bezoekuren. 's Avonds zijn we weer ergens wat gaan eten ( jeetje, wat eten we veel zeg als ik dat zo lees ) en wezen poolen. Daarna redelijk op tijd naar bed, want vrijdag zou een lange dag worden. Vrijdag zijn we op tijd naar Gozo vertrokken, want ja, niemand mag Malta verlaten zonder Gozo te hebben gezien! Hier hebben we de hele dag lekker rond gereden en de mooie plekjes van Gozo bekeken ( ja Arn, de stenen lagen nog steeds daar waar jullie ze neer hebben gegooid ). 's Avonds heerlijk gegeten bij de Country Terrace en daarna op naar Qala, waar jacqueline al met de familie op het terras zat te wachten. Hier hebben we nog even lekker gezeten en gekletst en het was zo gezellig dat we zelfs de veerboot van 22.00 uur hebben gemist ( he mama ). Aangezien we dan toch nog anderhalf uur moesten wachten, zijn we nog even naar een ander terras gegaan en hebben we nog wat gedronken. Om 23.30 uur zaten we netjes op de veerboot ( en Gozo ging me toch van boven naar beneden ) en om 0.00 uur waren we weer heerlijk thuis. Zaterdag was het voor mij weer vroeg dag, aangezien ik weer om 08.30 uur moest beginnen. Papa en Mama hadden dus weer de dag voor zich alleen. Ik ben na het werk nog even in bed gekropen en papa en mama zijn het dorp nog even rondgelopen. 's Avonds zijn we gezellig met z'n allen weer gaan bowlen en ja hoor, zelfs ik had zo'n goede dag dat ik 1 keer gewonnen heb. Na het bowlen vonden we het dan toch tijd om te gaan, aangezien we de volgende ochtend om 04.30 uur weer ons warme nestje uit moesten. Zondag was het dan weer tijd voor het afscheid. Gelukkig niet voor lang, want morgenavond ben ik weer thuis.
Ik vond het een hele leuke week en ik heb begrepen dat papa en mama dat ook vonden.
Nu ben ik dan bezig met de laatste loodjes. Heb een gedeelte van mijn koffer al ingepakt, maar ben nog op zoek naar dozen voor de rest van de spullen die ik hier laat. Vandaag voor het laatst op kantoor en alles afgehandeld en nu naar de garage om de radio van mijn auto in te bouwen in de auto van Jacqueline ( want dat wordt mijn auto in december ) ( en daar ben ik heel blij mee met mijn surrounding system waar ik geen ruk voor betaald heb :)) en mooi dat ze die niet meer terug krijgt in maart hahahaha!!!!! DACHT HET WEL HE EN ANDERS ZUL JE ER TOCH VOOR BETALEN!!!!!!!!!!!!!!!!
Zo mensen het is dan nu tijd geworden voor het afscheid. Ik hoop dat jullie in deze 7 maanden genoten hebben van mijn avontuur en in december gaat het avontuur weer verder. Als jullie weten hoe het na morgenavond met mij gaat kunnen jullie mij natuurlijk bij papa en mama bereiken of mij zelf even bellen op 06-53573373!!!!!!!!!!!!
Ik vond het geweldig zoals iedereen op mijn site gereageerd heeft. Ik heb iedere keer weer met een glimlach om mijn mond genoten van het commentaar.
Allemaal Bedankt en tot snel in levende lijve!!!!!
Veel liefs voor de laatste keer vanuit Malta
25 Oktober 2005 - 10:49
Ria:
Ha Ang.
Ik verheug me erop om je te zien met Joseph!!! we komen naar de verjaardag van je moeder. Ik heb ze gesproken op de doop van Daphne, wat uiteraard weer een zeer gezellig feestje was. He, goede thuisreis en tot gauw. xxxx Ria -
25 Oktober 2005 - 10:49
Hamrun:
Snik snik -
25 Oktober 2005 - 10:56
Janneke:
Een hele goede vlucht naar HOME SWEET HOME! Geniet ervan en ik zie je vast wel een keer in de stad! -
25 Oktober 2005 - 11:46
Mama:
hallo angelique
ja, aan alles komt een einde.
ben druk bezig met de was. ik heb nog geen tijd gehad om je bed op te maken, maar dat komt nog wel. kelly is nu ook weg.
waarom zijn jullie toch zo reislustig????????????
kelly heeft nog steeds geen verwarming in het huius, dus als iemand dit leest die er verstand van heeft mag zich melden op de ouden akkerstraat 29!!!!!!!1 verder gaat alles goed hier.
nou nog 1 nachtje en dan ben je er weer. goede vlucht en tot op schiphol????
liefs, papa en mama en je broertje;leike'. doeiiiiiiiii. -
25 Oktober 2005 - 12:14
Cindy:
Hoi Angelique,
Wat gaat de tijd snel he!
Maar je hebt weer wat om naar om te kijken...
Ik wens je een goede reis naar huis en tot ziens.
Groetjes -
25 Oktober 2005 - 12:30
Jacqueline:
dag ang! bedankt voor het geweldige seizoen! heb het echt tof gehad met je. Ga nu maar eens naar mellieha jouw laatste restje werk doen al swingend met mijn surrounding system :) ga heel luxe de winter in. zo raar, morgen geen twintig smsjes meer per dag, niet meer snel nog even zeuren vanaf de bank per sms, geen parties europcar... (ik weet wel wat jij doet hoor zo in je prive tijd:)) hoezo schuldig. nou goede reis zie je zo nog bij de dokter. Wij weten waarom (:)) doeiiiiiiii -
25 Oktober 2005 - 16:18
T. Jeanny:
Nou meisje heel gezellig al je verhalen en nu een goede reis naar huis en tot gauw dat we je die knuffel weer eens kunnen geven. We zijn toch een 'kleffe' maar gezellige familie zegt Lamber(tje). Nou ben ook benieuwd naar Joseph - zo heette je Opa moederszijde ook ! (Ha -ha). Groet en tot in het zuiden van je dierbare Limburgse Land. -
27 Oktober 2005 - 09:07
Marianne:
angelique is weer terug in weert!.
haar vliegtuig kwam 25 min te vroeg aan. wat een haast !
maar het was leuk. er waren 8 vrienden en vriendinnen op schiphpl om haar samen met ons te verwelkomen.
ja en daar moet op gedronken worden en nu geen wijn ,maar bier.
we waren om half drie terug in weert.
vanochtend is ze naar het zuiden vertrokken voor familie bezoek. vanavond gaat ze met lesley naar de oelemarkt op stap, dus jullie zien ze is helemaal terug!!!!!!
verder nieuws zal ze jullie zelf wel allemaal vertellen. achterblijvers in MALTA, een fijne en rustige tijd zonder angie. geniet er van want voor je het weet staat ze weer voor jullie!
heel veel groetjes . -
27 Oktober 2005 - 09:37
Jacqueline:
leuk voor jullie dat ze er weer is! Mama van ang. :malta is niet zo stil zonder haar dan u denkt hoor! Ang , geniet van je tijd mi x! -
26 November 2005 - 16:41
Marianne:
hallo malta
hoe is het weer bij jullie? hier sneeuwt het. verder alles goed daar?
nog even geduld en dan komt angie weer die kant op en dan kun jij JAQ van je vakantie gaan genieten,
heel veel groeten, ook voor karin en jouw man. doeii. -
10 December 2005 - 20:41
Mama:
welkom terug op MALTA.
de laatste dag word nu weer de eerste dag!
had je een goede vlucht???
en hoe was het weerzien?
en het weer,lekker warm nog??????? nou meisje, wen maar weer snel. heel veel plezier en laat gauw wat horen. groetjes en een knuffel.liefs mama. -
13 December 2005 - 15:33
Wendy:
Hee nicht!
Hoor van je mama dat je goed bent aangekomen! Mooi zo, ondanks mijn geklooi... :-( was er ook niet heel blij mee. Zelfs maandag niet gaan werken... Tis inmidels dinsdag en ik dacht nu: ze zal zich al wel gemeld hebben.... Maar nee... Geeft niks! Geniet er weer van! Ik hoop snel weer van je te lezen! Dikke knuffel! Wendy.