I'm still alive....... - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Angelique Eijlander - WaarBenJij.nu I'm still alive....... - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Angelique Eijlander - WaarBenJij.nu

I'm still alive.......

Door: Angelique

Blijf op de hoogte en volg Angelique

02 Juli 2007 | Griekenland, Athene

JEEEEEEEEEEEETJE, wat was het warm afgelopen week. We hebben hier temperaturen van over de 45 graden gehad. Zelfs 's avonds om een uurtje of 7 was het nog 40 graden. Het was echt even afzien en we hebben behoorlijk wat voorzorgsmaatregelen moeten treffen. Veel drinken, niet te veel buiten komen en zeker niet in de volle zon gaan liggen. Zeker 's avonds in bed heb ik behoorlijk liggen zweten. Ik heb natuurlijk ( gelukkig, ben strontverkouden door de airco in hotels en op kantoor ) geen airco en er stond geen zuchtje wind, dus mijn huis was net een tigani ( braadpannetje ). Gelukkig is de temperatuur nu gedaald tot ongeveer 35 graden met wind, dus we halen nu allemaal weer opgelucht adem. Het is natuurlijk nog niet voorbij. We zitten nu pas begin juli en ze voorspellen dat we dit nog wel een keer of 3 mee gaan maken. Nu de wind opgestoken is, hebben we weer met een ander probleem te maken. Vleigtuigen die niet kunnen landen en boten die niet gaan. Ze noemen deze wind de Meltemi. Normaal gesproken komt deze pas in augustus, maar ja de wereld staat op zijn kop en zo ook het weer op Samos. Hopenlijk houdt de wind zich morgen een beetje rustig, want dan hebben wij weer een vlucht vol nieuwe gasten aankomen en vertrekken en ik heb echt geen zin om met deze wind en ruwe zee weer op een bootje te gaan zitten. We zullen zien morgen.

Helaas hebben we ook al de eerste branden mee gemaakt en jawel 2 stuks bij mij achter. Gelukkig stonden er op dat stuk geen huizen, maar er is wel een heel stuk strand en bos opgebrand. Het was heel gaaf om te zien hoe de blusvliegtuigen over kwamen en de brandweerwagens door de straat te zien scheuren. Die vliegtuigen kon ik bijna aanraken. Alles staat hier op scherp en als er ergens iets brand, dan rukken ze meteen uit. Ik voel me nog steeds veilig hier :).

Afgelopen maand was het een vrij rustige maand met toeristen, maar vanaf dinsdag breekt de hel los :). Dan zitten al onze vluchten zo goed als vol en dat wil zeggen dat we dinsdag 117 personen aankrijgen en vrijdag 135. Daarna wordt het alleen nog maar drukker. Ik ben er helemaal klaar voor.

Verder gaat hier alles goed. Heb een lekker kleurtje gekregen en gasten beginnen zelfs al te vragen of ik panty's aan heb. Ze vinden mijn benen zo'n mooie kleur bruin hebben. Allemaal puur natuur! We hebben een leuk groepje meiden hier, waar we regelmatig wat mee gaan eten en drinken. Als ik naar het strand wil, dan is er altijd wel iemand die ook tijd heeft. We weten elkaar wel te vinden op het strand van Potokaki. Daar wordt veel aan beach volleybal gedaan ( ik nog niet, maar dat komt nog wel ) en je kunt er heerlijk van de muziek genieten. Als ik geen zin heb om iets te don, dan blijf ik lekker thuis en stort ik me op de dvd's van Prison Break. Ben er bijna doorheen. Hoef nog maar 3 afleveringen en dan zijn mijn dvd's op. Roy.......heb je toevallig de laatste 2 dvd's van seizoen 2 en wil je mij die opsturen????????

Hoe is het verder met jullie allemaal??? Het is vrij rustig op de site en ik weet dat jullie allemaal kaartjes sturen, maar die komen niet aan :) :) :).

Zo mensen, ik ga weer even wat kantoorwerk doen en dan lekker het zonnetje in ( nu kan het weer ).

Hoop snel iets van jullie allemaal te horen.

Dikke kus Angelique

• 02 Juli 2007 - 08:39

Kelly:

ha zus, had maar wat van die warmte hierheen gestuurd. hier is het nog steeds klote weer en dat blijft deze week ook nog zo. gelukkig gaan we 29 juli naar kroatie. heb er zin in. groetjes, je zus

• 02 Juli 2007 - 09:24

Ria:

Hoi Nichtje.
    Stuur maar wat van de warmte naar ons, hier lijkt het soms herfst.D'n Um heeft gisteren ook een paar hoosbuien gehad maar het is allemaal goed afgelopen, zaterdag wordt er gekaveld want er zitten nog 41 schutterijen in de race. verder gaat hier alles zo z'n gangetje de oma van Bjorn ( die in de rolstoel zat) is overleden en wordt woensdag begraven.
    Hou je taai en werk ze. Groetjes Ria en Ton.

• 02 Juli 2007 - 09:51

Mama:

hallo lieverd, fijn te lezen dat het nu minder warm is, hadden wij maar wat meer zon en minder regen. kunnen we ruilen? heel veel sterkte de komende tijd!!! liefs van ons allemaal.mama xxx

• 03 Juli 2007 - 15:54

Henny:

Ha Anni...Even zeggen dat we 4 oktober naar Samos komen! Vlucht AB en hotel zijn al geboekt! Hier alles goed. Ben net een weekendje naar Club Med Opio in Frankrijk geweest op uitnodiging. Heel leuk en eindelijk zon want die laat het hier behoorlijk afweten! Wat een rotwerk hebben we toch he? We bellen nog wel t.z.t. groetjes van ons!

• 03 Juli 2007 - 15:55

• 03 Juli 2007 - 15:56

• 03 Juli 2007 - 16:40

Vivianne:

Ik wilde net gaan kijken waar nog beschikbar vluchten heen gaan, lees ik dat de vluchten naar samos vol zitten! Gisteren knoop voorzichtig doorgehakt dat we het kamperen maar uit het hoofd zetten. Acha ja, ik zet kroatie al 5 jaar in de wacht, dus er kan nog wel een jaartje bij (want dan wil ik wel kamperen). wat het nu gaat worden weet ik niet. Een land met zon en zee en actie... en geen olijfolie of zonnebloem olie want ik heb geen zin in ploep, haha. we houden je op de hoogte.
    nu eten koken en dan naar verjaaardag sannie toe.
    xxx

• 03 Juli 2007 - 16:55

Vivianne Weer :

voor welke plaats moeten we dan kijken? Levendig, aan t strand, vlakbij jou jou...

• 06 Juli 2007 - 10:09

Pakketservice ROVI:

Jahoorrrr!! Het is gelukt! wij gaan naar Samos. hahahaha. Dat viel nog tegen zeg, een last minute zoeken. Uiteindelijk zeiden we; wil je toch nog even voor Samos kijken? En dat was maar goed ook.
    We komen 20 juli, met Toerkoop en vliegen 's ochtends 6uur al. Vanaf Amsterdam, bleeeh. Kweet uit mijn hoofd even niet hoe laat we er dan zijn, 10.30 ongeveer?
    we verblijven in Kokkari. Er waren twee appartementen waar we tussen twijfelden; samos-stad en kokkari. Maar jij had angeraden Kokkari te pakken, dus dat gaf de doorslag. Jaja, zoveel waarde hechten we aan je mening.
    Zorg idd maar dat de cocktails en bier koud staan. en dat er boter is om te koken want ik wil ook lekker uit eten kunnen!
    Tot over 2 weekjes dan! JOEPIEIEIEIEIEIEIE!

Rob en Vivianne

PS Kelly en Jimmy, als jullie kamperen toch niet zien zitten, dan weten jullie ons te vinden he? Kunnen we weer op "I-go-farting'-jeepsafari gaan! hahaha

• 09 Juli 2007 - 13:41

Bram:

He Nicht,
    Je krijgt het nog druk lees ik. Allemaal vrienden en familie die naar Samos komen. Met dank aan Arnoux! komen wij ook. Op 28 augustus vliegen we eerst naar Athene, daar blijven we een paar dagen en dan vliegen we door naar Samos (ik geloof 30 augustus uit mijn hoofd). 10 september vliegen we weer terug! Heb er nu zin in!! Hou je taai in die wermte!
    groetjes van je neef.